حقوق قراردادها
در علم حقوق مباحث فراوانی مطرح است که یکی از این مباحث حقوق قراردادها میباشد. روشن است که انسان ها در روابط خودشان برای تکوین تعهداتشان در قبال هم و تضمین حقوقشان در مقابل هم ، مذاکراتی انجام و به توافقاتی می رسند و این امر نه یک امر نوین بلکه قدمتی بسیار بالا دارد.
چراکه در فطرت موجودات نهفته است و انسان از این مقوله استثنا نیست. این توافقات موضوعاتی هستند که جنبه اعتباری دارند یعنی در عالم خارج وجود ندارد مگر شناسایی شود.چه کسی این توافقات و تعهدات را شناسایی میکند؟ به چه وسیله ای شناسایی میشود؟ توافقات همانطور که پیشتر بیان شد موضوعاتی اعتباری هستند و این بدان معنی است که ماهیت وجودیشان به اعتبار وجود چیزی دیگر است که آنرا تعریف،شناسایی و بدان ارزش دهد. دو چیز منشا این اعتبار است: ۱:عرف ۲:قانون
ولی بحث دیگر این است که راه شناسایی این تعهدات از کجاست؟ علم حقوق به ما میگوید راه اثبات و شناسایی این حقوق و تعهدات طریقیت دارد و نه موضوعیت. یعنی این تفاهم ها میتوانند با هر وسیله ای که مارا به علم به وجودشان رهنمود کنند اثبات میشوند مگر در موارد بسیار نادر.
ولی بشر از ابتدا و همیشه به دنبال راهی بوده تا کار را برای خود آسان کند. در پی این جستجو چیزی را میسازد که بتواند حقوقش را در عالم ثبوت به اثبات برساند و آن وسیله “قرارداد” است.
با پیشرفت تکنولوژی نیاز انسان ها بیشتر و تعهدات و حقوق آنهافراوانتر از پیش شده. ما شاهد قرارداد های گوناگون در زمینه های مختلف هستیم. از جمله قرارداد های لایسنس،حق امتیاز(فرانچایز)،خرید و فروش داخلی یا بین الملل،حمل و نقل،EPC،بیع متقابل(BUY BACK)،بهره
برداری،داوری،قراردادهای ساخت،کار،بیمه،FORWARD CARRIER و غیره. قراردادها در کلیات دارای خصوصیات مشترک هستند ولی این جزئیات هستند که آنهارا از هم منفک میکند. دانستن این جزئیات برای ما کمک بزرگیست تا از به وجود آمدن خسارات و دعاوی و ادعا های بعدی جلو گیری شده و هر چه بیشتر حقوق و مطالباتمان تضمین شده باشد.
ولی گاهی دعاوی اجتناب ناپذیری در رابطه با قراردادها مطرح میشوند مانند دعاوی مطالبه خسارات قراردادی،فسخ قرارداد،انتقال قرارداد و امثال آن ها.
ما شرایطی برای شما فراهم آوردیم تا بتوانید از خدمات مشاوره ای و وکالتی در زمینه مذاکرات و قراردادها و دعاوی مطرح در این زمینه بهره مند شوید.
